TeamThe Band

Jim Bakkum

Jim Bakkum is een 29-jarige zanger, acteur en presentator.

Hij begon met zingen op zijn tiende en deed dat samen met zijn broer Danny. Ze traden bij verschillende evenementen op. Ze speelden onder andere nummers van Anouk en eigen nummers.

Hij werd bekend door zijn deelname aan de talentenjacht Idols.

Zijn eerste single ‘Tell her’ werd een nummer 1-hit. Er werden meer dan 70.000 stuks van verkocht (platina). Het nummer was afkomstig van het album ‘Impressed’, dat beloond werd met een gouden status. Zijn tweede single ‘This love is real’ kwam eveneens op de eerste plaats van de Mega Top 50 terecht.

In 2006 was hij als agent Willem te zien in de politieserie Boks op Talpa. Ook speelde hij de hoofdrol van Danny Zuko in de musical Grease. Op 14 april 2006 kwam er voor het eerst een Nederlandstalige single uit van Bakkum: Dapper en Sterk.

In het voorjaar van 2007 presenteerde Jim het tv-programma ‘De weg naar Fame’ op RTL 4, waarin er samen met producent Albert Verlinde gezocht werd naar vier hoofdrolspelers voor de musical Fame, waarin hij reeds een hoofdrol gekregen had.

In 2012 speelt Bakkum Fiyero in de musical Wicked. Later wordt hij vervangen door Ferry Doedens wegens andere werkzaamheden.

Hij speelt in de op Valentijnsdag 2013 verschenen film Verliefd op Ibiza. Voor de opnames van de film, waarin hij de rol vertolkt van Lars, een manager van twee dj's, verblijft hij in april, mei en juni regelmatig op Ibiza. Binnen elke dagen krijgt de film de gouden status, na een maand is de film platina.

Begin 2015 speelt Jim in de musical Hartsvrienden. En vanaf najaar 2015 speelt hij in de musical 'Het meisje met het rode haar'.

Dit jaar gaat hij vanaf half februari in The Band op zoek naar nieuw zangtalent voor een nieuwe Nederlandstalige popgroep.