TeamThe Band

Kris Wauters

Kris is werd geboren op 21 december 1964.

Kris Wauters vormt samen met zijn broer Koen Wauters een van de meest succesvolle Vlaamse popgroepen ooit: Clouseau. Naast zang, gitaar en piano, schrijft Kris de meeste liedjes en muziek, en neemt hij vaak ook de productie voor zijn rekening.

In tegenstelling tot zijn broer Koen die het meest in de spotlight staat bij Clouseau, houdt Kris zich op de achtergrond en houdt hij zijn privéleven liever voor zichzelf. Sinds maart 2005 is hij ambassadeur van de organisatie Make a Wish.

Wauters presenteerde al verschillende programma’s samen met zijn broer zoals de Vlaamse variant van Idols, en was coach in o.a. het programma X-Factor.

Kris Wauters is een autoriteit in de muziekwereld en draait al jaren mee in Vlaanderen.

Kris Wauters: “De bedoeling van een goeie band is dat het geheel straffer is dan de optelsom van de individuele leden. Het wordt dus voor ons als jury zaak om de juiste mensen te kiezen. Talent is uiteraard onontbeerlijk, maar het mag iets méér zijn: ik ga zeker ook op zoek naar persoonlijkheid. Het feit dat de groep straks in het Nederlands zal zingen, maakt het extra speciaal: dat soort band bestaat gewoonweg nog niet in de Lage Landen. En als we de juiste mensen vinden en die dan de juiste songs kunnen aanreiken, zou dit wel eens een succesverhaal kunnen worden.”