TeamThe Band

Min Hee Bervoets

Deze choreografe is een autoriteit in de moderne dans.

Min Hee werd geboren in Zuid-Korea op 14 maart 1985 en werd door een Vlaams gezin geadopteerd. Ze studeerde dans aan “dé!Kunsthumaniora” en vervolgde haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze haar studies afrondde met een lerarenopleiding.

Tijdens haar opleiding won ze verschillende choreografische wedstrijden: haar eerste choreografie , getiteld “The Power of Imagination”, won de eerste prijs in de KBC-wedstrijd voor jonge choreografen. In 2009 won ze de publieksprijs in een internationale danswedstrijd in Belgrado en datzelfde jaar werd een compilatie van haar choreografieën uitgevoerd voor de Northern School of Contemporary Dance in Leeds. In 2010 werd ze “Ambassadeur van de Hedendaagse Dans” voor België.

In 2012 was ze choreografe en jurylid in de “Ultimate Dance Battle”, die werd uitgezonden op de Vlaamse en Nederlandse televisie. De jaren daarna was ze choreografe bij “So you think you can dance”, dat ook werd uitgezonden op de Vlaamse en Nederlandse televisie.

Dit jaar zal een van haar grootste choreografieën, gecreëerd op Curaçao voor een groep lokaal geselecteerde dansers, uitgevoerd worden op het “Holland Dance Festival”.

Min Hee Bervoets: “Ik ga mij vooral concentreren op de persoonlijkheid en lichaamstaal van de kandidaten. Als choreograaf schrijf ik verhalen uit en zoek ik daar altijd de juiste emotie bij. Ik zou het dan ook fijn vinden als de toekomstige bandleden mij in hun verhaal kunnen meenemen. Even belangrijk is dat ze goed kunnen samenwerken. Ik hoop als jurylid mee op zoek te gaan naar iets nieuws. Het zou fantastisch zijn als er zowel qua gevoel als qua muzikaliteit een unieke band uit dit programma ontstaat.”