TeamThe Band

Niels Destadsbader

Op 19 augustus 1988 wordt Niels Destadsbader geboren.

Als kind volgde hij een drama opleiding en hij heeft al snel de smaak te pakken. Niels volgde de opleiding Woordkunst-Drama op het SKI in Gent. En binnenkort krijgt Niels de hoofdrol in de theatershow van Suske en Wiske.

Nog geen drie maanden na de lancering van 'Speeltijd' ontving Niels voor zijn debuutalbum een gouden plaat. In de wekelijkse rubriek op Q-Music 'Niels & Wiels' werd het goud overhandigd door Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen. Er zijn intussen meer dan 17.000 exemplaren verkocht. 

Niels Destadsbader is een multitalent: zingen, dansen, acteren, presenteren, … hij kan het allemaal.

In 2008 nam Niels deel aan de zangwedstrijd Steracteur Sterartiest op de televisiezender Eén. Hij strandde in de halve finale en behaalde een vierde plaats.

Na zijn deelname aan Steracteur Sterartiest begon Destadsbader als zanger te werken aan zijn eerste muziekalbum. In de zomer van 2009 won hij met het nummer ‘Jij bent van mij’ de prijs Beste Kids-pop op de Radio 2.

Hij startte in 2009 met presenteren op de Vlaamse jeugdzender Ketnet. Hij praatte live de programma's aan elkaar, speelde spelletjes met de kijkers en interviewde studiogasten. Hij nam ook de presentatie van een aantal programma's voor zijn rekening, waaronder De intrede van de Sint, Ketnet King Size, Oliver: Achter de schermen, de selectie voor het Junior Eurosongfestival 2012, Wie wordt Junior en het voelbalmagazine Copa Ketnet. Op 6 september 2014 nam hij afscheid van de zender.

In het najaar 2014 maakte Destadsbader de overstap naar de commerciële televisiezender VTM, waar hij vanaf 30 oktober zes weken lang de danswedstrijd Dansdate presenteerde. Verder is hij jurylid in het vierde seizoen van de talentenjacht Belgium's Got Talent.

In 2015 presenteert Niels met de Nederlandse zanger en presentator Gerard Joling, K3 zoekt K3 op VTM en SBS 6. In de talentenjacht wordt er gezocht naar drie nieuwe zangeressen voor in de meidengroep K3.