TeamThe Band

Nielson

Nielson is een 27 jarige singer-songwriter uit Dordrecht.

Met een debuutalbum dat op #2 in de hitlijst binnenkwam, enorme hits, gouden én platina awards, optredens in poptempels zoals Paradiso en het voorprogramma van Guus Meeuwis, kan men niet anders zeggen dat 2014 hét jaar van Nielson was. In 2015 bracht Nielson het album ‘Met de tijd mee’ uit.

Al op jonge leeftijd was hij gek van muziek. Het duurde dan ook niet lang voordat hij gitaar begon te spelen en ontdekte dat hij een geboren zangtalent was. Na de middelbare school studeerde hij aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Niet veel later deed Nielson mee aan het bekende programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ waardoor zijn nummers een nationaal podium kregen. 

Zijn singles ‘Beauty & The Brains’ en ‘Hoe’, die allebei drie keer platina behaalden, en de samenwerking met Bløf voor het nummer ‘Mannenharten’ waren allen erg succesvol. Nielson stond op het podium van alle grote festivals van Nederland zoals Paaspop, Vrienden van Amstel Live, Concert at Sea en Indian Summer Festival. Voor ‘Hoe’ kreeg Nielson samen met Miss Montreal begin 2014 de 100% NL Award voor de hit van het jaar.

In 2014 ontving hij voor zijn zomerhit ‘Sexy Als Ik Dans’ in december ook een platina award. De plaat betekende zelfs de eerste officiële #1 hit in België.

In 2015 bracht hij een nieuw album uit, ‘Met de tijd mee’. De titel van dit album staat voor de muziek van Nielson, omdat hij geheel eigentijdse nederpop maakt. Naast de nieuwe release was Nielson niet weg te denken op alle Nederlandse festivals.

Nielson: “Het is een kunst om Nederlandstalige muziek cool te laten klinken. Als we jongens vinden die dat kunnen, is de missie voor mij geslaagd. Tijdens de audities ga ik het meest letten op timing en ritme, wat erg belangrijk is bij het zingen. Tijdens het maken van mijn eigen muziek leg ik de lat hoog en dat zal ook in The Band het geval zijn. Ik ga echt op zoek naar jongens die van Nederlandstalige muziek houden en er een eigen twist aan willen geven. Dat ik van op de eerste rij mee mag zoeken naar nieuwe talentvolle artiesten is een groot avontuur waar ik bijzonder naar uitkijk!”