TeamThe Band

The Band 2017

Jury van professionals krijgt laatste woord

Alleen de jongens die de publieksjury weten te overtuigen, vervolgen hun optreden voor de vakjury. Die bestaat uit de Nederlandse singer-songwriter Nielson, zanger/muzikant van Clouseau Kris Wauters, rapster en queen van de Vlaamse lyrics Slongs Dievanongs en dans- en stagingcoach Min Hee Bervoets. Zij volgen hun gevoel en beoordelen de kandidaten elk vanuit hun expertise. Nielson, Kris, Slongs en Min Hee weten als geen ander hoe The Band er uiteindelijk moet uitzien.

Slongs Dievanongs: “Als jurylid in The Band let ik vooral op de songkeuze. Die vertelt zo veel over iemands persoonlijkheid. Ook oprechte emotie die raakt, is belangrijk. En er mag gerust een kantje af zijn. De uiteindelijke band moet voor mij bestaan uit the boys next door: sociaal en down to earth. Ze moeten een stem hebben die verbaast en waarvan je zegt: damn, wat is dat?! Ook interactie met het publiek is van groot belang en een doorslaggevende factor. En ik zal ook oog hebben voor wat het vrouwelijke publiek wil: de sexappeal en de mannelijkheid.

Min Hee Bervoets: “Ik concentreer me vooral op de persoonlijkheid en lichaamstaal van de kandidaten. Als choreograaf schrijf ik verhalen uit en zoek ik daar altijd de juiste emotie bij. Ik zou het dan ook fijn vinden als de toekomstige bandleden mij in hun verhaal kunnen meenemen. Even belangrijk is dat ze goed kunnen samenwerken. Ik ga als jurylid mee op zoek naar iets nieuws. Het zou fantastisch zijn als er zowel qua gevoel als qua muzikaliteit een unieke band uit dit programma ontstaat.

Kris Wauters: “De bedoeling van een goeie band is dat het geheel straffer is dan de optelsom van de individuele leden. Het is dus voor ons als jury zaak om de juiste mensen te kiezen. Talent is uiteraard onontbeerlijk, maar het mag iets méér zijn: ik ga zeker ook op zoek naar persoonlijkheid en waarachtigheid. Het feit dat de groep straks in het Nederlands zal zingen, maakt het extra speciaal: dat soort band bestaat gewoonweg nog niet in de Lage Landen. En als we de juiste mensen vinden en die dan de juiste songs kunnen aanreiken, zou dit wel eens een succesverhaal kunnen worden.

Nielson: “Het is een kunst om Nederlandstalige muziek cool te laten klinken. Als we jongens vinden die dat kunnen, is de missie voor mij geslaagd. Tijdens de audities let ik het meest op timing en ritme, wat erg belangrijk is bij het zingen. Tijdens het maken van mijn eigen muziek leg ik de lat hoog en dat zal ook in The Band het geval zijn. Ik ga echt op zoek naar jongens die van Nederlandstalige muziek houden en er een eigen twist aan willen geven. Dat ik van op de eerste rij mee mag zoeken naar nieuwe talentvolle artiesten is een groot avontuur waar ik me met plezier in vastbijt!

Jim Bakkum vergezelt Vlamingen Niels Destadsbader en Laura Tesoro

Acht weken lang optrekken met de Vlaamse multi-talenten Niels en Laura, Jim kon het slechter treffen. Met z’n drieën loodsen zij de kandidaten backstage door hun parcours. Niels meet de hartslag van familie en vrienden tijdens de audities in de studio. Laura en Jim polsen hoe het ervoor staat in de ‘man cave’, waar de mannen zich kunnen voorbereiden en ontspannen voor en na hun optreden.